Analýza zápasu 3. kola Premier Leauge: Manchester City – Leicester, 27.9.2020,17:30

Preview 3. kola Premier Leauge Manchester City - Leicester

Najlepšia futbalová súťaž na svete, anglická Premier Leauge, sa nám už pomaly, ale isto rozbieha a tento víkend sa odohrá jej tretie kolo. V rámci neho nás čaká skutočne mimoriadne atraktívny zápas medzi Manchesterom City a Leicesterom. Súboj sa odohrá 27. septembra 2020 so začiatkom o 17:30. Pozrite sa na našu predzápasovú analýzu. 

Manchester City aj Leicester patrili v minulej sezóne medzi najlepšie mužstvá celej anglickej súťaže a inak tomu zrejme nebude ani tento rok. V pomerne dobrej forme sa ukazujú najmä líšky z Leicesteru, ktorýmpo dvoch kolách patrí prvá priečka so šiestimi bodmi.

“Citizens” zatiaľ odohrali len jeden zápas a tak sa nachádzajú na siedmej pozícii s troma bodmi. Je jasné, že po tak málo zápasoch je ťažké hodnotiť, ktorý tím má pred sebou dobrú sezónu a ktorý pohorí.

Pri týchto tímoch však určite môžeme skonštatovať, že s veľkou pravdepodobnosťou budú opäť tvrdo bojovať o titul.

Forma tímov

Ako sme už spomínali, Leicester má za sebou dva zápasy a oba pohodlne vyhral, keď v prvom zápase porazil West Bromwich Albion pohodlne 3:0 a v druhom zápase zdolal na domácom ihrisku Burnley 4:2.

Pohodlné víťazstvo si pripísali aj zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu, keď vyhrali nad nepríjemným Wolves 3:1.

Oba tímy sa spoliehajú na silný útok

V prípade Leicesteru sa môže tréner Brendan Rodgers spoliehať najmä na minuloročného víťaza zlatej kopačky skvelého Jamieho Vardyho, ktorý má túto sezónu na konte už dva góly.

Pri pohľade na útočný záprah Manchesteru City musí byť každému fanúšikovu futbalu jasné, že ich najväčšia zbraň je práve tam. Hráči ako Gabriel Jesus, Raheem Sterling či Ryiad Mahrez disponujú takou kvalitou, že dokážu skórovať prakticky zo všetkého.

Manchesteru City však bude v tomto zápase chýbať dnes už hrajúca legenda klubu Sergio Aguero. Aj napriek silnému útoku je však najväčšou zbraňou City famózny Kevin De Bruyne, ktorý bol minulý rok vyhlásený za najlepšieho hráča ligy a v súčasnosti ide pravdepodobne o najlepšieho záložníka na sveta.

 Náš tip na výsledok

Oba tímy vstúpili do novej sezóny úspešne a tak v oboch kabínach panuje dobrá nálada. Keď sa však pozrieme do minulosti vo väčšine prípadov vyšiel z tohto zápasu víťazne tím z Manchesteru a inak tomu nebude asi ani tentokrát.

Náš tip je preto jasné víťazstvo Manchesteru City, ktorý sa tým posunie na popredné priečky v tabuľke.

Predpokladaná zostava:

Manchester City: Ederson – Walker – Stones – Ake – Mendy – Fernandinho – Rodri – Foden – De Bruyne – Sterling – Gabriel Jesus

Leicester: Schmeichel – Castagne – Ndidi – Soyuncu – Justin – Mendy – Perez – Tielemans – Praet – Barnes – Vardy